Framgångsrik SM-vecka i Jönköping!

  • 26 jul 2017

För några dagar sedan avslutades sprint-SM i Jönköping och för Brunnsviken blev det en mycket lyckad tävlingsvecka. BKK har haft en stor trupp på ett 20-tal kanotister i alla klasser! Här kommer en kort genomgång av SM-veckan 2017!

Efter decennier av tystnad har Brunnsviken sakta tagit sig tillbaka till den absoluta Sverigetoppen på tävlingsbanorna. Under de senaste åren har vi sett BKK:s framgångar i ungdomsklasserna, och sakta även i seniorklassen. 2017 års SM blev ännu ett bevis på att den forna storklubben Brunnsviken än en gång är att räkna med! Heja Brunnsan!

Albert Friman/Sebastian Jakobsson/Fredrik Friman/David Johansson i guld-K4:an.

Extra roligt var det att äntligen se våra herrseniorer leverera i K4! David Johansson som i årsskiftet beslutade att tävla i BKK:s färger, blev den sista pusselbiten i herrarnas K4. Förra året paddlade herr-K4:an också hem några medaljer, men då blev det inget guld. I år blev det däremot ändring på det när killarna plockade hem inte mindre än tre SM-guld i K4 och stafett.

Även Brunnsvikens damlag Julia Seger/Linda Härefelt/Sara Berglöf/Rebecca Friedman levererade i K4 och stafett där de tog ett silver och två brons. 

Man kan inte annat än att inspireras av årets medaljskörd. 

Senast Brunnsviken tog K4-guld i herrseniorklassen var i Lilla Edet 1984 när Lasse Walkler (då Olsson)/Jens Nordqvist/Robert Hedberg/Thomas Andersson paddlade hem guldet på K4 10 000 meter före Stockholms Paddlarklubb. Härligt att Brunnsviken är tillbaka i K4-toppen efter 33 år!

Topp tre på K1 200 meter. Från vänster: Jesper Melvinger från Finspång (silver), Petter Menning från Vaxholm (guld) och David Johansson från Brunnsviken (brons)

BKK:s nytillskott David Johansson, som tidigare tävlat för Oxelösunds Kanotklubb, plockade även hem ett brons på K1 200 meter i H22, där Petter Menning segrade och Jesper Melvinger kom tvåa. På sprintdistansen 200 meter är marginalerna små, detta var ett mycket spännande lopp!

Brunnsvikens juniorkillar Erik Åsgrim och Emilio Adiels levererade riktigt bra i H18-klassen och ledde långloppet på 5000 meter när de hamnade i en krock där de tyvärr välte och fick bryta loppet. Ett inspirerande lopp som gjorde killarna sugna på mer!

Ungdomstjejerna Elin Höglund (D14) och Rebecca Friedman (D16) gjorde en imponerande insats i K2 i D16-klassen under veckan. Elin är första års yngre ungdom i D14 och Rebecca första års äldre ungdom i D16. Trots sin unga ålder placerade tog de sig till final på alla distanser och tog en sjunde plats som bästa resultat. Ska bli kul att se vad Elin och Rebecca kan lyckas med 2018!