Barn & ungdom

VILL DU BLI STARK, SNABB OCH UTHÅLLIG? BÖRJA TRÄNA MED OSS!
Brunnsvikens Kanotklubb erbjuder en välorganiserad ungdomsverksamhet med träning hela året om - med paddling på sommaren och styrketräning/löpning på vintern. Hos oss får de aktiva allsidig träning och en fin gemenskap med klubbkompisarna. På vårt instagramkonto kan ni följa oss på träning och tävling! @brunnsvikenskanotklubb

Våra träningsgrupper för barn och ungdomar
Beroende på erfarenhet, ambition och hur många gånger i veckan ditt barn vill träna kan ni välja mellan olika träningsgrupper. Alla våra träningsgrupper har gemensamma träningstider, så kompisar som är inskrivna i olika grupper träffas ändå på träningen! 

Grupp 1 - Träning 1 gång/vecka. Passar för nybörjare i alla åldrar.
Grupp 2 - Träning 2 gånger/vecka. Passar för de som vill/orkar paddla 3-5 km/pass, eller springa och styrketräna på vintern. Alla åldrar!
Grupp 3 - Träning 4 gånger/vecka. Passar för de som vill bli starkare & snabbare! Tidigast från 12 år. Träningsgrund krävs!
Grupp 4 - Träning för de som vill ha en högre träningsdos och individuell coaching! Tidigast från 15 år. Träningsgrund krävs!

Se träningstider och gör anmälan till en av våra träningsgrupper här!

Tävlingsverksamhet
Brunnsviken är en av Sveriges mest framgångsrika klubbar på de svenska tävlingsbanorna, och har genom åren haft deltagare på internationella mästerskap som EM, VM, OS och Paralympics. Med ungdomarna börjar vi dock lite mer lokalt - nämligen på Sankt Erikspaddeln som arrangeras på kanotklubbarna runtom i Stockholm. Om ungdomarna vill fortsätta tävla när de blir äldre finns möjlighet att åka på nationella regattor och SM, men självklart går det också bra att vara med på träningarna utan att tävla.

Elitutveckling
För äldre ungdomar (15 år och uppåt) finns en träningsgrupp för de som vill öka sin träningsdos för att i framtiden kunna satsa mot internationella mästerskap och en idrottskarriär som senior. Vi har även ett samarbete med Stockholms Idrottsgymnasium där det finns möjlighet att gå Nationell Idrottsutbildning (NIU) med inriktning kanot, vilket innebär att du kan träna på skoltid!