Tisdagsträning

Tisdagsträning - teknik och säkerhet.

Du som är medlem i BKK är välkommen att träna grundläggande paddelteknik och säkerhet under ledning av klubbens instruktörer. Paddlingen sker huvudsakligen på Brunnsviken. För dig som vill få lite mer distans på träningen finns de numera klassiska rutterna Kaninholmen runt och Tranholmen runt. Turerna är cirka 12 respektive 11 km. Dessa turer sker i regel utan instruktör i form av kamratturer. 
 
Tisdagsträningen vänder sig till vuxna deltagare. Är du över 18 år och kan simma 200 meter är du välkommen att delta. För dig som är under 18 år hänvisar vi till våra ungdomsträningar
 
Träningen vänder sig till alla klubbens medlemmar oavsett om du är nybörjare och bara tagit dina första paddeltag eller om du är gammal i gemet. Du bör dock ha provat på att paddla tidigare då vi inte har möjlighet att ta emot dig som är helt nybörjare. Även om du är en rutinerad paddlare så är det ibland bra att komma ner till tisdagsträningen fören uppfräschning och finslipning av paddeltekniken.
 
Vi tränar grundläggande paddelteknik,olika styrtag, stöttningar, kamraträddning, sidoförflyttning, kontring mm.
 

Tisdagsträningen syftar främst till att utveckla medlemmarnas paddelfärdigheter och höja säkerhetsmedvetandet vid turpaddling.

Det kostar inget att delta på Tisdagsträningen men du måste vara medlem i BKK.

Allt du tar med dig till träningen ska kunna placeras i kajaken. vi erbjuder ingen annan förvaring av dina prylar under träningen.

Tisdagsträning 7 gånger på våren och 7 gånger på hösten

 
Tisdagsträningen går av stapeln sju tisdagar på våren från mitten av maj fram till midsommarveckan. Därefter är det sommaruppehåll till mitten av augusti då vi drar igång igen sju tisdagar fram till sista veckan i september.
 
Det är bara den aktuella träningen som syns i kalendern. Man kan boka plats på träningen från kl 11 onsdagen innan träningen fram till kl 14 den tisdagen som den aktuella träningen är. Du kan bara boka dig för en träning åt gången.
 
Lån av utrustning
Plats till träningen bokar du via klubbens hemsida www.bkk.se, titta i kalendern i högerspalten.
Vid träningen får du som medlem låna havskajak, kapell, flytväst och paddel av klubben. Du bokar kajak för nästkommande tisdag vilket går att föra från och med onsdagen innan.

Bra att ha med

Till träningen bör du ha ned ett klädombyte och handduk. Vattenflaska är också bra liksom något litet att äta som en frukt eller en chokladbit. Anpassa klädseln efter väderleken. Jeans är inget lämpligt paddelplagg då jeans suger åt sig vatten men vanliga träningskläder är alldeles utmärkta. Tänk på att det kan vara lite kyligare i början av säsongen så en vindjacka eller tröja på kroppen och en mössa på huvudet kan vara varmt o skönt att ha på sig. Kapellen kan läcka en del så välja gärna plagg som kan bli blöta.

Upplägget

17.45 Senast kvart i sex ska du ha prickat av dig på bokningslistan hos bokningsansvarig. Kom gärna lite innan så hinner du i lugn och ro ta fram din utrustning och byta om i klubbhuset. För att komma in i klubbhuset behöver du en nyckel till klubbhuset, se på webben för mer info om detta och när nycklar kan erhållas.

18.00 Samling. Alla klara och ombytta. Kort genomgång och indelning i träningsgrupper efter färdighetsnivå. Här delar vi in er i grupperna.

18.15 – ca 20.30 Ledarledd träning i grupp.

21.00 All lånad utrustning ska vara i ordning och återställd. Dusch och bastu för dem som vill. Gör rent din kajak invändigt och utvändigt, öppna luckorna och lägg tillbaka kajaken på sin plats i kajakförrådet. Det blir ju så mycket trevligare när allt är i ordning och du kan lättare hitta den utrustning du behöver.

Tänk på att komma i tid. De andra deltagarna är där för att paddla och vill inte vänta på en eftersläntrare.

Om du vill få mer information är du välkommen att kontakta ansvarig ledare Karin Geissler på tisdagstraning@bkk.se


Tisdagsträning

 

Tider för 2024

Höstens tisdagsträningar startar den 7:a maj till den 18: juni. Efter sommaren börjar vi igen den 13:e augusti och håller på till den 24:e september.

Uppaddling för medlemslån 4:a juni och 18:a juni.