Nyheter

Roslagstur med BKK 8-9/6

  • 30 maj 2024

Arholma, Håkanskär, Vattungarna och Söderarm. Det finns många namnkunniga platser i Roslagen. Skärgården öppnar sig snabbt och är tillgänglig med start från Gräddö. Vi hämtar ut/gör i ordning kajakerna på plats tidigt lördag morgon. Efter tillpassning, packning och genomgång så går första sträckan rakt österut. Vi stannar vid några särskilt sevärda platser, och så klart till Lunch. Turen innehåller en övernattning och går mellan skogsbeklädda öar och kala kobbar. Turen anpassas efter rådande väderförhållanden, men är det bra förutsättningar så siktar vi på Håkanskär för övernattning. Observation av havsörn är vanligare än säl, men båda förekommer.

Turen kommer att ha två ledare på plats. Du bör ha vana av paddling sedan tidigare och du ska behärska kamraträddning då turen är medelsvår. Distansen uppskattas till mellan 15-18 km per dag och tempot kommer vara ca 5 km per timme (inklusive samlingar på vattnet, så något högre i själva paddlingen). Fokus på paddelglädje, upplevelser och säkerhet.
 

För bokning och mer info gå till bokningen under turer.

Med vänlig hälsning, 

Stefan och Mikael

Kanotskolan 2024

  • 27 maj 2024
  • ungdomsträning

image: Kanotskolan 2024

Vill ditt barn testa en ny rolig utomhusaktivitet i sommar? Anmäl till kanotskolan på Brunnsviken!

Dagstur: Stora Värtan

  • 13 maj 2024

Välkomna på dagstur i vår närmaste skärgård i Stora Värtan! 

Detta är turen för dig som vill ut på en dagstur i skyddade områden runt klubben med viss skärgårdskänsla. Vi ses vid BKK kl 11.00 och paddlar ut ur Brunnsviken för att sedan paddla upp mot Tranholmen och Djursholms bebodda kustlinje. Vi korsar farleden över mot Limpholmarna. Kanske blir det fika där eller så kommer vi hela vägen till Storholmen och Lidingö. På vägen hem snurrar vi runt bland öarna utanför Lidingös nordvästra sida innan vi kommer tillbaka ner mot Tranholmen. Har vi tur kanske vi får se havsörn eller säl under turen. Det har hänt förut på liknande tur. Turen avslutas sedan vid tillbaka vid klubbhuset ca 16.00.

Antal deltagare: 12

Låter det något för dig? Hyra kajak gör du enklast på klubben.

Bokning görs på hemsidan precis som vid tisdagsträningar. Senast 23/5

Ansvariga ledare är Gustav Lindqvist och Daniel Turull

Vid frågor kontakta: gustavlindqvist@hotmail.com