Nyheter

RG aktiv rehab söker ledare!

 • 29 apr 2021


Vill du vara med som ledare för RG:s paddlingar på Brunnsviken? Vi är en ideell förening som två kvällar i veckan har paddling vid Brunnsviken för personer med fysiska funktionssättningar. Vi har hållit på i över 25 år och under åren utvecklat utrustning och metoder så att fler ska kunna paddla kajak.

Inför årens säsong är vi i behov av nya ledare och för att vara med behöver du inte vara speciellt van paddlare. Många deltagare paddlar i stadiga dubbelkajaker och där behöver vi tex ledare som kan vara med som medpaddlare.  

 

Lite info:

• Tider: måndag- och onsdag kvällar, kl 17.00-20.30med start den 17 maj.

• Arvode (200kr/tillfälle) och reseersättning utgår.

• Coronaanpassningar: Bla paddlar vi i mindre grupper och de som behöver hjälp vid tex förflyttningar får ta med sig en anhörig som hjälp med detta. 

 

Citat från en kajakledare 2020

”Det känns jättebra att vara en del av det som gör att det är möjligt för deltagarna att kunna paddla. Fantastisk aktivitet, då man får vara aktiv och känna harmonin på vattnet. För mig är det så härlig känsla och att få uppleva den med deltagaren man paddlar med är toppen!!!”

Är du intresserad? Kontakta:

Mats-Erik Masse Bjerkefors

mats-erik.bjerkefors@rgaktivrehab.se

0709–587202

www.rgaktivrehab.se

Inför tisdagsträningen i maj

 • 27 apr 2021

Varmt välkommen till vårens tisdagsträning!

Imorgon öppnar bokningen inför nästa vecka.

Tänk på att vara fullt frisk, hålla avstånd och tvätta/sprita händerna ofta

För att minska risk för smittspridning vill vi att ni gör följande:.

 • Meddela vid incheckningen alt bokningen vilken grupp ni vill tillhöra. (T ex grundläggande nivå, avancerad nivå, kortare rundtur eller längre rundtur).

 • Byt om hemma. Undvik våra omklädningsrum. 

 • Var max två personer samtidigt i ett förråd vid uttag/intag av kajaker, paddel, flytväst och kapell. Är det fullt- vänta utanför.

 • Lägg din kajak vid den grupp du önskar paddla med. Gruppen är utmärkt med en kon. 

 • Lägg i kajaken vid anvisad brygga (1-3). Ta upp kajaken vid samma brygga i slutet av träningen.

Mvh ledarna

Uthyrningen öppnar 1:a maj

 • 27 apr 2021

Uthyrningen har öppet 1:a maj 10-18

Därefter gäller öppettiderna lördag, söndag 10-18 och onsdagar 16 - 20 under maj. För mer info, se uthyrningens hemsida bkk.se/uthyrning

The rental office opens May 1 at 10 am. In May, the opening hours are Saturday, Sunday 10am - 6pm and Wednesday 4pm - 8pm. More information at bkk.se/uthyrning/kayak-rentals

Nyckelutdelning 24 april

 • 18 apr 2021
 • nyckelutdelning

Behöver du ny nyckel eller byta nyckel:

Kommande lördag 24/4-2021 kommer vi nyckelansvariga att finnas på plats i Brunnsviken mellan 9-11. Vid dåligt väder är vi inne i klubbhuset, ha gärna ansiktsmask på om vi är inne. Om vädret tillåter är vi utomhus på gräset i solen. Någonstans mellan klubbhuset och uthyrningen.

Hälsningar,

nyckelgruppen

Roland, Göran, Klas och Kristina

Städdag Lördag 24 April

 • 14 apr 2021

Lördagen den 24 April är det dags för vårens städdag. Alla medlemmar med kanotplats har arbetsplikt. På grund av rådande restriktioner krävs föranmälan via vår hemsida. Boka din plats på hemsidan genom att logga in och klicka på Anmälan högst upp till höger på sidan, eller trycka HÄR.

Bokningsbara tider finns mellan 9-14. Vi ber medlemmar som vill träna och använda klubbens lokaler att göra det vid andra tider. 

Vi ber er att hålla avstånd till varandra och upprätthålla en god handhygien. 

Välkomna hälsar fastighetsgruppen

Tisdagsträning 2021

 • 12 apr 2021

Veckorna rullar på snabbt och snart drar tisdagsträningen igång igen. Vi börjar tisdagen den 4/5. Samling som vanligt ca 17.30 för att ta fram din kajak, paddel, flytväst och kapell. Vi kör igång sedan 18.00 med samling. Pga av de restriktioner som finns så kommer samling och gruppindelningar se lite annorlunda ut. Vi kommer ha ungefär lika många platser som förra året men vi kommer dela in i mindre grupper om max 8 personer. Bokningen öppnas som vanligt onsdagen veckan innan. Om det är fullbokat dubbelkolla gärna under helgen och fram till tisdagförmiddag då det ibland blir avbokningar. Det finns inga reservplatser att boka in sig på. 

- Tänk på att du ska vara frisk.

- Att du redan är ombytt när du kommer till oss.

- Ha god tid på dig så att vi kan minska trängsel i kajakförråden men också utanför förråden. 

Mvh

Ledarna på tisdagsträningen