BKK fyller 110 år!

  • 25 jun 2019

BKK bildades den 25 juni 1909 under namnet Gustav Vasa Ungdomsförening och klubblokalerna låg då vid Stallmästaregården. De äldsta protokollen som bevarats går tillbaka till år 1913 och avgiften för medlemskap var då 4 kr per år. BKK:s klubbmärke utgjordes på den tiden av två korslagda gröna trianglar, men idag används ett svart B med en gul paddel mot blåvit bakgrund.

Mycket har hänt sedan starten! I 110 år har BKK:are paddlat mil efter mil på Brunnsviken och rest omkring för att paddla och representera BKK och Sverige. Idag har klubben över tusen medlemmar i alla åldrar och verksamhet i flera olika sektioner, t.ex. paddling i havskajak, motionskajak och träning för barn och ungdomar. Genom åren har BKK haft många landslagsaktiva kanotister och paddlat hem mästerskapsmedaljer från SM, EM, VM och OS.

Idag blomstrar klubben med massor av aktivitet varje dag. Passa på att ta en paddeltur i eftermiddag för att fira BKKs jubileum, eller gör BKK-quizet som kommer upp här på vår sida om en stund!

Dags för tävlingen Brunnsviksloppet 1947. Full aktivitet utanför det dåvarande klubbhuset!

Samma tävlingslinnen som fortfarande syns ute på de svenska tävlingsbanorna!