Till minnet av Rasmus Jaruta

  • 13 mar 2015

image: Till minnet av Rasmus Jaruta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I skivande stund så är det idag den 13 mars och idag kl 11.00 har begravning ägt rum i Romelanda kyrka nere i Kungälv. Det är nu snart tre veckor sedan det tragiska beskedet nådde oss, att Rasmus Jaruta hade omkommit i en olycka. Med detta beskedet stannade hela kanotsverige upp och vi alla fick oss en tankeställare om hur bräckligt livet är. En minnesstund hölls på Brunnsvikens Kanotklubb den 24 februari och ett 40-tal personer från stockholmsdistriktet möttes upp och tog avsked av Rasmus, det var en mycket fin minnesstund som var behövlig för de som stod Rasmus nära.

Rasmus kom till Stockholm och Brunnsvikens Kanotklubb under 2013 då han påbörjade studier vid KTH. Han tävlade för sin moderförening Kungälvs Kanotklubb. Brunnsvikens Kanotklubb blev ett ställe där Rasmus vistades stor del av hans lediga tid och bedrev träning tillsammans med andra träningskompisar som kamperar vid klubben. Rasmus var en av sveriges främsta maratonkanotister och han hade en mycket lovande framtid inom kanotsporten.

Rasmus var en trevlig kille som hade en positiv inställning till livet och den träning som han bedrev. Hans inställning till kanotsporten sporrade många av hans träningskompisar till att prestera vid träning och detta gällde alla från yngre till äldre medlemmar.

Våra tankar går till Rasmus närmaste familj som nu måste ta in och bearbeta den oerhörda sorg som drabbat dem. Våra tankar går även till de träningskompisar som i dagsläget är i Florida på träningsläger (där Rasmus också skulle ha varit med) och de som är på hemmaplan och tränar samt alla andra som direkt är berörda av Rasmus allt för tidiga bortgång. Rasmus blev 23 år och han kommer att förevigt att bli ihågkommen av hela kanotsverige.

Tack Rasmus för den tid vi fick lära känna dig!

/ Richard Tegnér, ordförande Brunnsvikens Kanotklubb