Parakanot

Under sommarsäsongen 2024 håller vi på att starta upp en ny sektion för parakanot på BKK. Denna vänder sig till personer med rörelsenedsättning som vill börja paddla paddling och vårt mål är att så många som möjligt ska få chansen att uppleva paddling hos oss! Vi jobbar på att följa kanotförbundets satsning Paddlingsdrömmar för alla

 

Tanken på en parasektion har funnits sedan Paralympiern Helene Ripa vände sig till oss för att starta sin paddelkarriär. Vi är otroligt stolta över Helenes prestationer inom sporten och hoppas dessa kan inspirera framtida parakanotister. 

 

RG Aktiv Rehabilitering (RG) har sedan många år haft Brunnsvikens kanotklubb som bas för sin paddlingsverksamhet. RG är en ideell förening som använder idrott och friluftsliv som medel i rehabilitering tillbaka till ett aktivt liv när man till exempel fått en ryggmärgsskada. Paddling är här ett utmärkt sätt att träna fysiska kvaliteter som balans, styrka och uthållighet och deltagarna får även träna förflyttningar som är en viktigt del att bli bra i för att utveckla sin självständighet. RG tränar måndag och onsdag eftermiddag sommartid och är ett perfekt insteg för att testa på vad paddling handlar om.  Vill man senare testa på paddling mer som motionsform eller tävling så berättar vi gärna mer om det. Vi har idag två tävlingsaktiva inom paragrenen. 

 

Vi kämpar just nu med att tillgänglighetsanpassa vår anläggning som är i stort renoveringsbehov. Vi har ett bygglov klart men kämpar med finansiering för att kunna genomföra detta. Vi ber er ha tålamod med det. i dagsläget finns tillgång till en tillgänglighetsanpassad toalett och omklädningsrum. Nyligen har vi också byggt en anpassad brygga som är rullstolsvänlig och har ett räcke som ska förenkla i och urstigning i kajaken. 


Hör av dig till parakanot@bkk.se så ska vi se hur vi kan hjälpa dig bäst! För att paddla hos oss på BKK behöver du vara medlem. Det kan du bli HÄR