Dagstur Björnö 19/6

  • lördag 19 juni 2021
  • 08:00

image: Dagstur Björnö 19/6

Välkomna på tur ut i skärgården!

 

Detta är turen för dig som testat dagsturer i skyddade områden runt klubben och nu skulle vilja komma ut i skärgården. Vi kommer paddla från Kajakeriet kl 10.00 och följer sedan kusten en bit innan vi kommer till de första öarna utanför. Kanske blir det fika på Bredskäret innan vi passerar Lill-Finn, Stor-Finn och Munkholmen. Har vi tur kanske vi får se havsörn eller säl under turen. Vi fortsätter sedan att runda Björnö naturreservat och kommer sedan till kanalen in till Björnöfjärden och gör ett fikastopp vid Näset. Turen avslutas sedan vid stranden på andra sidan av Kajakeriet. Turen kan även göras medsols beroende på väder och vind. 

Samling: Björkviks brygga, Ingarö

Tid: 9.00

Bokning av kajak: sker på egen hand genom uthyraren www.kajakeriet.com

Pris: 495kr/dag enligt uthyrarens webbsida

Antal deltagare: 12

Ledare: Gustav Lindqvist, Mikael Vannesjö, Mia Sildén

Anmälan: gustav.lindqvist@bkk.se senast de 16/6

Vid anmälan uppge ditt medlemsnr, din paddelerfarenhet, samt telefonnummer. Vänta på bekräftelse från ledare att du är med på turen. 

Kajaker hyrs på plats om du inte har en egen som du kan transportera dit. Du ansvarar för att ta dig ut till Björkviks brygga. Vi ledare kommer inte ordna samåkning eller liknande för att minska smittspridning. Enligt SL.se så passar inte bussarna jättebra så lättast är att åka bil. Om du ändå vill ta dig dit kommunalt så går buss 428 mot Björkvik och är framme ca 8.00.